BASF Agricultural Solutions Belgium
Agricultural Solutions

Feromoonverwarring: de beste basis voor een goede bestrijding van fruitmot en bladrollers!

15 okt. 2020

De huidige strategie van feromoonverwarring en waar nodig gerichte bespuitingen na piekvluchten is zeer geslaagd. Monitoring met specifieke vallen/feromoondoppen en timing van een correctie is echter wel essentieel (Tim Belien, vakblad Fruit, 25/9/19) .

Er is geen enkele indicatie of bewijs van verminderde werking / resistentie van feromoonverwarring. In tegendeel, feromoonverwarring is juist een bondgenoot om resistentie van insecticiden te voorkomen.

Feromoonverwarring is selectief en veilig voor nuttigen, waardoor de geïntegreerde bestrijding van vele andere plagen vlotter verloopt.

Feromoonverwarring geeft geen residu en is volledig veilig voor de omgeving, waardoor het een sterk positieve impact heeft op het imago van onze fruitteelt. Dankzij deze feromoonstrategie zijn er beduidend minder chemische correcties nodig en wordt er minder insecticide residu gedetecteerd bij de oogst. Feromoonverwarring is dan ook een belangrijke steun voor onze exportmarkt.

Voor de campagne 2021 moet opnieuw online worden ingetekend, met een verbintenisaanvraag tussen 1 oktober en 30 november 2020.
AANDACHT: géén nieuwe 5-jarige verbintenissen (startjaar 2021); aflopende verbintenissen (eind 2020) kunnen voor één jaar worden verlengd in 2021.

Meer toelichting in bijlage met de informatiefiche ‘subsidie verwarringstechniek in de fruitteelt’ (versie 1/10/20).

https://lv.vlaanderen.be/sites/default/files/attachments/fiche_subsidie_verwarringstechniek_in_de_fruitteelt_-_versie_01102020.pdf

https://lv.vlaanderen.be/nl/subsidies/agromilieuverbintenissen/verwarringstechniek-fruitteelt-pdpo-iii

Voor bijkomende informatie kan u steeds contact opnemen met Ben Vorstermans (0471/98.13.52).

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Klik hier voor dit document in pdf.

 Agricultural Solutions BASF

Agricultural Solutions BASF

BASF Belgium Coordination Center Business Belux

Agricultural Solutions

Top