Duurzaamheid in België

Onze toewijding

België telt ca. 30.528 vierkante kilometer (1 ha = 0,01 km²) in afmeting, rijk aan water, vogels, grasland en landbouwgrond. In totaal wordt 1,3 miljoen hectare landbouwgrond in België gebruikt (Statbel 2014).

De meesten van ons nemen ons prachtige landschap voor vanzelfsprekend. Maar er is veel werk voor nodig om ervoor te zorgen dat het mooi en gezond blijft. Voor de landbouwers is het behoud van het land vanzelfsprekend: voor hun bedrijven, voor hun gemeenschap en voor de volgende generaties. Hierbij kunnen ze rekenen op de steun van BASF, met innovatieve producten en oplossingen voor land- en tuinbouw, die veel verder gaan dan alleen standaard gewasbescherming.


Sinds bijna 100 jaar werken we nauw samen met telers, waarbij we ons onderzoek richten op het ontwikkelen van de best mogelijke producten en oplossingen. Uiteraard zorgen we ervoor dat deze producten en oplossingen worden toegepast met de nodige zorg voor de gezondheid voor mens, dier en milieu.

Marktleiders uit de landbouwsector bundelen de krachten om de technologie van het ‘closed transfer systeem’ in te voeren voor Europese landbouwers

Meer info over Product stewardship

Meer info over water

Meer info over Voeding

Meer info over biodiversiteit

Top