BASF Agricultural Solutions Belgium
Agricultural Solutions

Revysol®: méér dan een vervangoplossing voor epoxiconazool, een ware Revylutie

Vanaf dit seizoen mogen twee bijna onmisbare moleculen, epoxiconazool en chloorthalonil, niet meer gebruikt worden. Gelukkig zijn ze vervangen door een recent erkende nieuwe generatie triazolen : Revysol®.

Schrijf u in, ontvang advies over uw teelten en krijg een Revysol®-pet!

Revysol: ontdek onze brochure

Revysol: ontdek onze brochure

Vanaf nu mogen twee bijna onmisbare moleculen, epoxiconazool en chloorthalonil, niet meer gebruikt worden met als gevolg de onmiddellijke intrekking van 35 veelgebruikte fungiciden.

In deze moeilijke context zijn wij blij de komst van Revysol® aan te kondigen, de nieuwe generatie triazool. Revysol® onderscheidt zich door zijn curativiteit, nawerking, doeltreffendheid en werking op septoria- en ramularia-stammen die minder gevoelig tegenover huidige fungiciden geworden zijn.

Een nieuwe molecule

De erkenning van een nieuwe molecule binnen de fungiciden is in deze huidige situatie dan ook fantastisch nieuws. Vooral omdat het een nieuw triazool betreft, een essentiële chemische familie.

Revysol®, gedeponeerd handelsmerk BASF voor de werkzame stof mefentrifluconazool, is de nieuwe generatie triazolen die een gunstig profiel qua toxicologie en milieu combineert met een uitstekende werking tegen de belangrijkste bladziekten (septoria, roesten, ramularia ...). Revysol® onderscheidt zich door zijn curativiteit, nawerking, doeltreffendheid en werking op septoria- en ramularia-stammen die minder gevoelig geworden zijn tegenover huidige fungiciden. Vijf producten op basis van mefentrifluconazool (Revysol®) zijn reeds erkend in België.

Waarom is Revysol® zo uniek ?

Flexi-power

Flexi-power

Revysol®-moleculen kunnen verschillende vormen aannemen die op een “haak” lijken. Dankzij deze flexibele “haak” verbindt Revysol® zich tot 100 keer krachtiger aan het doel-enzyme ( C14-demethylase ) dan conventionele triazool-fungiciden – vooral waar mutaties van de doel-site zich ontwikkeld hebben – met een betere werking als resultaat.

Een uitstekende curatieve werking

Een uitstekende curatieve werking

Na de toepassing is Revysol® snel door het blad opgenomen. Dit verklaart het krachtige en onmiddellijke curatieve effect tegen meerdere schimmels van economisch belang.

 Een langdurige bescherming

Een langdurige bescherming

Eens opgenomen vormen de Revysol®-moleculen reservoirs binnen het blad. Deze zorgen voor een continue afgifte en een geleidelijke verspreiding van de actieve stof voor een uitstekende curatieve werking en een langdurige bescherming.

Méér dan een vervangoplossing, een ware Revylutie

Robuust

Robuust

Een breed werkingsspectrum ook tegen aangepaste stammen

Makkelijk

Makkelijk

Revysol® biedt een breder spuitvenster wat hetjuiste tijdstip van behandelen vergemakkelijkt.

Betrouwbaar

Betrouwbaar

Zelfs bij regen, koele temperaturen ofhoge UV-straling.

Revysol in beeld

Persartikels

Grote verandering in de ziektebestrijding in granen!

Grote verandering in de ziektebestrijding in granen!

Revysol®, de nieuwe generatie triazolen, nu beschikbaar!

Revysol® onderscheidt zich door zijn curativiteit, nawerking,doeltreffendheid en werking op septoria- en ramularia-stammendie minder gevoelig geworden zijn tegenover huidige fungiciden.

De Revylutie is op komst!

De Revylutie is op komst!

De nieuwe actieve stof van BASF is in aantocht. Revysol®, BASF handelsmerkt voor de actieve stof mefentrifluconazool, is een innovatief fungicide met uitzonderlijke kwaliteiten. Lenvyor®, 1ste product van het gamma, is nu erkend!

De pers spreekt over Revysol en de proeven!

De pers spreekt over Revysol en de proeven!

"BASF komt met nieuwe triazole voor graan

Deze triazole is - na de introductie van prothioconazool 13 jaar geleden - de eerste triazole die nieuw op de markt komt."

P. Dieleman, journalist Boer & Tuinder

Weersvoorspelling

Weersvoorspelling

Hier vindt u het meest actuele weerbericht met 9-daagse weersvoorspelling, bodemtemperatuur, regenval, wind, uren zonneschijn en vochtigheid in de loop van de tijd.

Top